Articles @ demeesterzoeterwoude.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Geschiedenis

De Meester dankt zijn naam aan de geschiedenis van het cafégebouw. Diverse bovenmeesters van de Katholieke Jongensschool die er direct achter lag, woonden er. Het pand stamt uit 1868 en werd enkele jaren nadat de laatste bovenmeester vertrok, in 1993 omgebouwd tot café. Sindsdien geldt het in het weekend als plezierige pleisterplaats voor dorpsbewoners én passanten. Tot in de wijde omtrek is Café de Meester gekend om zijn gemoedelijke gastvrijheid.

De geschiedenis van de zalen gaat vérder terug. Het gebouw dat voorheen de klaslokalen van de jongensschool herbergde, werd midden jaren ‘60 omgebouwd tot zaal, genaamd Don Bosco. Daar hielden niet alleen de Katholieke Plattelandsjongeren hun feesten en ‘discoshows’, maar het gebouw werd in die woelige tijd óók gebruikt als oefenruimte voor enkele spraakmakende Nederlandse popgroepen: Golden Earring en The Shoes zetten er hun eerste schreden op weg naar succes.

Het café en de zalen van de Meester hebben dat roemruchte muzikale verleden nooit achter zich gelaten. Nog altijd klinkt er met regelmaat live-muziek.

    Zuidbuurtseweg 57 en 58, 2381AE Zoeterwoude. 071-5801537. info@demeesterzoeterwoude.nl

    info@demeesterzoeterwoude.nl 071-5801537